Mari Mendidik Anak Cara Rasulullah

Didik Anak Cara Rasulullah

Baru-baru ni aku skroll facebook (setiap hari sebenarnya), skroll atas bawah atas bawah. Tapi.. hmm.. tak ada cerita best, kebanyakkan newsfeed yang aku perati, banyak cerita pasal cerai-berai. Marah sikit cerai, tak pandai masak cerai, ketiak berbulu cerai. Pastu menyesal. Aduh! Takut pulak aku nak kawin kalau diri sendiri tak sedia.


Sorry, intro kelaut Andaman sikit. Tapi tetap ada hubung kait okay.

Dalam banyak-banyak neswfeed yang aku perati, ada satu benda yang menarik minat aku. Contohnya gambar dekat bawah ni haa.. rasa tertarik tak?

DVD Mendorong Pelajar & Anak Gaya Nabi100 Skrip Pujian Gaya Nabi

Okay.

Ini adalah DVD Mendorong Pelajar & Anak Gaya Nabi berserta 100 Skrip Pujian Gaya Nabi. Aku kongsi sebab aku rasa boleh bagi banyak manfaat yang 'long term' kepada abang-abang dan akak-akak yang dah sedia ada anak dan menginginkan akhlak anak yang baik-baik sahaja. Kita sendiri sedia maklum, didikan cara nabi adalah didikan yang terbaik. Kerana dia adalah uswatun hasanah.

Okay. Ini kandungan DVD tersebut.

DVD ini mengandungi 10 video pembelajaran, 10 audio pembelajaran, 5 latihan mudah dan 5 nota infografik. Antara isinya pula :

  • Pujian kuasa dorongan yang luar biasa
  • 6 perkara yang dipuji
  • Formula pujian Nabi Muhammad
  • Memuji dan menyebut impak negatif
  • 3 perkara "JANGAN" apabila memuji
  • Memuji pelajar corot
  • Pengalaman guru apabila dalam kelas
  • Doa sebagai alat dorongan
  • Pengalaman ibu bapa : Mendorong anak memberhentikan sikap bohong menggunakan doa
  • Fokus kepada perkara baik

Macam mana? Nak grab? Terpulanglah. Kalau nak yang terbaik untuk anak-anak buatlah pilihan yang tepat, sebab didikan sebenar adalah dari mak ayah.

Kalau ada yang berminat, mohon klik link tersebut untuk terus ke ruangan pembayaran. Buat masa sekarang harganya cuma RM39 sahaja. Tapi tak tahulah kot-kot nanti naik harga.




Tiada ulasan:

Catat Ulasan