Resume Terbaik Dari Ladang | Cipta Resume Yang Memikat


 Cara Buat Resume Memikat
Apa lagi impian graduan jika bukan dipanggil ke temuduga dengan persediaan yang mantap. Kan?

Baik. Ini kisah graduan yang mempunyai CGPA kurang dari 3.0 dan pastinya akan ada sedikit rasa kurang yakin diri dalam tengah mencari kerja. Ya lah, bersaing dengan graduan lain yang CGPA rata-ratanya tinggi melangit. Agak-agak ada peluang cerah atau malap-malap?

Usah bimbang.

Peluang anda tetap ada. Ini saya kongsikan tips dari Kaunselor Kerjaya khas untuk mereka yang CGPA kurang 3.0.

Baik. Sila catit point-point penting ini dan tolong praktis jika anda benar-benar mahu bekerja di dalam sektor kerajaan ataupun swasta. Ingat! 'key point' ini tidak berguna langsung jika anda baca dan buat 'du noo' sahaje. Diri anda, anda yang tentukan. Bukan saya. Fokus kepada 'key point' ini.

Pertama - Tingkatkan kemahiran komunikasi
Kedua - Mahir pertuturan bahasa inggeris
Ketiga - Tambah keyakinan diri
Keempat - Skill 'enrichment'. Tambah skill bererti anda tambah nilai diri. Belajar Bahasa Mandarin mungkin? Atau Bahasa Inggeris jika masih sangkut-sangkut.
Kelima - Perbaiki penampilan (Grooming)

Serius, anda kena buat 5 Perkara ini dan inshaAllah ianya akan memberikan impak pada sesi temuduga anda. Tak percaya? Cuba dahulu baru tahu.


"Tahukah anda, antara punca 367,000 Orang Masih Gagal Mendapatkan Kerja Adalah Kerana Tidak Tahu Menghantar Resume Yang Memikat Majikan!"

Apa yang 5 Perkara ini buat adalah;

"Halimunankan kelemahan CGPA anda dengan tonjolkan nilai tinggi anda pada bahagian komunikasi, keyakinan, penampilan dan extra skill anda"

Pada ketika itu, CGPA anda tidak akan dipandang dan yang dipandang adalah batang tubuh seorang graduan dan bakal pekerja yang hebat!

Tetapi... Tidak berguna jika semua lima perkara itu berjaya dipenuhi jika anda tidak dipanggil ke tempat temuduga. Lima perkara itu hanya akan menjadikan anda HEBAT dan TERBAIK apabila anda berdepan dengan bakal majikan atau bakal penemuduga anda.

Klik disini - Resume Terbaik Dari Ladang

Untuk memastikan anda dipanggil ke tempat temuduga anda perlu MEMIKAT mereka yang menapis RESUME anda. Sediakan resume yang MENGGODA bagi membolehkan ianya disenaraikan sebagai calon berpotensi dan anda diperlukan oleh mereka.

Sekali lagi, CGPA rendah tidak mengapa. Anda boleh 'halimunankan' kelemahan itu dengan lima perkara tadi. Tetapi apa yang lebih penting setelah cukup lima perkara itu, pastikan ianya dimanfaatkan dalam sesi temuduga. Untuk itu, pastikan anda dipanggil temuduga dan kuncinya adalah RESUME!

Buatlah sesuatu untuk kerjaya anda kerana diri anda penentu masa depan.

68,000 orang graduan sebelum ini memberikan peluang untuk mereka dibantu dan mereka senyum diakhirnya. Kenapa tidak beri peluang untuk diri anda dibantu?

Klik disini - Resume Terbaik Dari Ladang